Cluj: Amenzi de până la 2500 de lei pentru oamenii care vând fructe și legume de sezon în spațiile care nu sunt amenajate de Primărie


Clujenii nu vor mai putea achiziționa de la „vecinii” din cartier, fructe și legume. Primăria Cluj-Napoca a decis să interzică comercializarea fructelor și legumelor de sezon în alte spații decât cele special amenajate: târguri, piețe agroalimentare și piețe volante. În caz contrar, valoarea amenzilor va ajunge la 2.500 lei. Polițiștii locali vor fi cei care vor face verificările, sancționând pe cei care încalcă legea. 

Astfel, pepenarii care se vor instala fraudulos vara aceasta pe domeniul public din Cluj-Napoca vor avea de suferit. Administrația locală nu a eliberat niciun fel de autorizație pentru comerțul cu pepeni din anul 2015. Ținând cont de faptul că nu există o lege națională de contravenție pe acest subiect, iar pepenarii au continuat să se instaleze, în fiecare an, pe terenuri private din toate cartierele orașului, edilul clujean pregătește acum un proiect de hotărâre care să reglementeze situația.

Cu toate acestea, pe terenuri proprietate privată a unor persoane fizice sau juridice, începând de regulă cu luna mai și până aproximativ în luna octombrie sunt supuse comercializării fructe și legume de sezon, în special de producătorii agricoli din partea de sud a României. Menționăm faptul că nu de puține ori această activitate de comerț s-a desfășurat într-un cadru necorespunzător, ce nu respectă condiții minime de igienă”, se arată în hotărârea publicată de Primărie. 

Comentarii Facebook