Dezamagit de Consiliul Judetean Cluj, Ovidiu Răzvan, consilier USR, și-a dat demisia. Motivele: ”lipsa motivației” și nevoia de ”libertate”


Consilierul județean USR Cluj, Ovidiu Răzvan, ales în forul deliberativ județean în urmă cu aproape 2 ani, și-a dat demisia. 

Se pare că tânărul politician a fost dezamagit de ce a gasit in politica si nu știa la ce se înhamă în 2020, când a fost pus pe listele USR, un partid care promovează tineri ce vor să aducă schimbarea. 

Redăm mai jos scrisoarea prin care Ovidiu Răzvan își dă demisia:

De ziua mea mi-am făcut un cadou.

Astăzi se încheie un capitol important din viața mea, pentru care am muncit neostenit timp de 6 ani. Însă, uneori, oricât avem impresia că ne dorim un lucru, în cele din urmă mintea și corpul nostru știu mai bine. Uneori trebuie să mai punem și punct și să o luăm de la capăt. Însă de la alt capăt.

Astăzi e ultima zi de contract la jobul de la Parlamentul European, unde am lucrat în ultimii doi ani și jumătate alături de un om pe care îl respect și admir foarte mult, europarlamentarul Nicu Ștefănuță. A fost o plăcere să lucrez cu el și să văd cum se iau deciziile la nivel european și cum întâmplă lucrurile și top-down. 

Tot astăzi mi-am dat demisia din Consiliul Județean, după un an și jumătate de mandat. E o decizie pe care am cântărit-o îndelung, nu e nimic impulsiv, e doar ceea ce simt și ceea ce trebuie să fac. 

Motivele sunt numeroase, însă cel mai important e lipsa motivației și a identificării cu acest rol. Am văzut ce se poate face, dar mai ales ce nu se poate face și am ajuns la concluzia că atât pentru mine, cât și pentru ceilalți, e mai bine să mă retrag și să activez într-un domeniu în care să îmi găsesc locul, în care sunt apreciat și în care să îmi pot atinge potențialul. M-am săturat de lupte oarbe și acțiuni fără niciun rezultat. Știu că ar trebui să am răbdare, că lumea nu se schimbă peste noapte. Dar nu mai am deloc răbdare, iar timpul nu așteaptă pe nimeni.

Am învățat enorm în acești 6 ani, aș putea scrie o carte despre psihologia politicianului, dar și a alegătorului. Voi rămâne doar să fac ce știu eu mai bine și ce mi-a plăcut în primul rând: să instruiesc, să trainuiesc și să motivez oamenii. Am avut o echipă foarte faină în consiliu și colegii mei vor duce mai departe lupta aceasta incredibil de grea. Însă au și ei nevoie de susținerea voastră. E oribil să tot rupi din tine luptând pentru cetățeni și să nu te bucuri de vreo urmă de apreciere.

După această experiență am ajuns la concluzia că să ajuți oameni care nu vor să fie ajutați te termină psihic și fizic și te lasă fără vlagă. În antiteză, în training, coaching și alte domenii în care vin oamenii spre tine în mod deliberat și apreciază ajutorul, când vezi cum se transformă și cum cresc, te încarci cu energie pozitivă și cu o satisfacție ce te animă și-ți dă putere. Or pentru asta merită trăit.

Fac voluntariat din clasa a 4-a și nu am avut nicio perioadă de pauză. Am tot dat, am tot dat, însă momentan simt că mi-am epuizat resursele. Nu mai pot turna dintr-o cană goală.

Am eu o vorbă care acum se potrivește mai bine ca oricând: “A ști când să renunți e o virtute.” Să persiști în ceva care nu îți face bine e o neghiobie. Așadar, nu mai vreau să fac ce “trebuie” sau ce așteaptă alții de la mine. Vreau să fac ce vreau și ce aștept eu de la mine. Iar eu aștept altceva.

De ziua mea mi-am făcut un cadou. Și acel cadou se numește libertate. Se numește o nouă viață. E oare cea mai înțeleaptă decizie?! Asta nu am de unde ști. Tot ce știu este că trebuie să îmi fiu în primul rând loial mie și să îmi reumplu cana.

Schimbarea voită e mereu binevenită!”, a scris consilierul județean USR Cluj.

Comentarii Facebook