Presa maghiară: „Cei care se opun autonomiei transilvănene îl urmează pe Nicolae Ceaușescu”. Ce spune deputatul AUR Dan Tănasă


Jurnaliștii de la publicația proguvernamentală Magyar Nemzetde din Budapesta au publicat un articol în care au scris că „cei care se opun autonomiei transilvănene îl urmează pe Nicolae Ceaușescu”. Aceștia aduc acuzații la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, că manifestă aceeași atitudine față de autonomia Ținutului Secuiesc ca extremiștii antimaghiar care au perturbat discursul premierului Victor Orban de la Băile Tușnad.

Deputatul AUR Dan Tănasă, a comentat de curând această informație

Trebuie să înțelegem că la Budapesta nu există presă potrivnică regimului Orban, deci presa aduce în spațiu public în totalitate ideologia și principiile pe care le promovează Victor Orban. Și eu aș susține că cei care cei care susțin autonomia pe criterii etnice așa-zisului Ținut Secuiesc sunt urmași lui Stalin, pentru că o autonomie de genul acesta exista doar în timpul Regiunii Autonome Maghiare impuse de Stalin după Al Doilea Război Mondial pe teritoriul României”, a declarat Dan Tănasă. 

Deci această retorică, în mod evident, urmărește autonomia pe criterii etnice așa-zisului Ținut Secuiesc. Este doar un prim pas. Deja se vorbește despre autonomia Transilvaniei și să nu uităm că modelul catalan a fost ani de-a rândul un model promovat intens de UDMR în spațiul public. Și vedem unde au ajuns în Catalonia cu independența, cu arestări, cu condamnări”, a mai adăugat acesta.

Dan Tănasă: „Ungaria se comportă ca un stat co-suveran în Transilvania”

Ungaria, din păcate, se comportă ca un stat co-suveran în Transilvania și face acest lucru din păcate, pentru că statul român s-a retras din acea zonă. Există doar o suveranitate simbolică pe care statul român o exercita acolo. Da, din păcate, Ungaria se comportă ca un stat co-suveran în Transilvania”, a încheiat deputatul AUR.


Comentarii Facebook