Miercuri 5 Octombrie

După ce ne-au amenințat cu amenzi de 3.000 de lei, autoritățile nu vor mai sancționa românii care nu s-au recenzat


Românii care nu s-au recenzat vor fi scutiți, până la urmă, de amenzile promise de autorități în timpul campaniei de recenzare a populației din România. 

La începutul campaniei de recenzare, autoritățile au spus că românii care nu își vor da datele personale în scopul recenzării populației vor fi pasivi de o amendă de până la 3.000 de lei, însă, șeful Institutului Național de Statistică spune că nu va exista nicio amendă. Pentru cei care nu au participat la procesul de recenzare, datele personale se vor lua din sistem, de la precedentul recensământ, scrie Observator. 

Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective. În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative. Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”, a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

Primele date arată că România numără 19 milioane de locuitori. Oraşele reşedinţă de judeţ au pierdut din locuitori, iar în schimb au câştigat localităţile limitrofe. De asemenea, 600.000 de locuinţe secundare sunt goale.


Comentarii Facebook