Prefectura Cluj a premiat ELITELE. VEZI cine a primit distincții - VIDEO


Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan, a acordat, vineri, 21 decembrie, 10 premii speciale pentru activitate în anul 2012 unor clujeni de elită.

"Împreună cu colegii am dezvoltat începând din acest an un proiect care poartă numele de "Onoare pentru Cluj". Sunt 10 domenii la care ne-am oprit, dar sigur că în următorii ani se pot corecta anumite lucruri. Vrem ca acest proiect să fie unul permanent", a declarat prefectul Gheorghe Vuşcan.

Premiile acordate de Prefectura Cluj au fost un semn de apreciere a întregii activităţi pe durata anului 2012, a elitelor Clujului din mai multe domenii.

Premiul pentru media a fost acordat jurnalistului Ilie Călian, pentru întreaga sa activitate în domeniul jurnalistic.

Radu Mititeanu, preşedintele Clubului de Cicloturism din Cluj-Napoca, a primit premiul pentru activitate civică şi ecologică.

"Mai sunt multe de făcut, dar după 20 de ani de eficienţă redusă, credem că se poate mai mult faţă de imensul potenţial care poate fi valorificat", a declarat Radu Mititeanu.

Sportiva Corina Căprioriu a primit premiul pentru activitate sportivă în anul 2012, după ce la Olimpiada de la Londra a cucerit medalia de argint.

Consiliul Local şi primăria Gilău au fost premiate pentru activitatea în administraţie publică, datorată investiţiilor şi proiectelor desfăşurate în valoare de 6 milioane de euro în domenii ca media, administraţie şi infrastructură.

Premiul pentru sănătate a fost acordat prof. Dr. Alexadru Irimie, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie.

Familia Looij, din Olanda, a primit premiul pentru activitate socială privind ajutorul acordat familiilor de romi de la Pata Rât.

"Au venit ca turişti şi s-au îndrăgostit de România, iar acum fac pentru România mai mult decât au făcut poate multe instituţii din ţară", a spus Gheorghe Vuşcan.

Regizorul Tompa Gabor, directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, a primit premiul pentru activitate culturală şi artistică.

Horea Ciorcilă, directorul Băncii Transilvania, a primit premiul pentru activitate economică.

"Mulţumesc mult de tot penstru acest premiu şi vreau să precizez că dorim în continuare să sprijinim economia românească şi economia clujeană, desigur", a declarat Horea Ciorcilă.

Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş Bolyai a fost premiat pentru activitatea academică.

 

Farkas Andras şi Florin Moroşanu, care au adus municipiului Cluj-Napoca titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015, au primit premiul pentru tineret.

 

La sfârşitul evenimentului, Instituţia Prefectului a fost colindată de un grup de copii de la un ansamblu folcloric din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook