Prefectul si subprefectul, investiti in functii la Cluj-Napoca VIDEO

 

Ceremonia de instalare in functiile de prefect si subprefect pentru Cluj-Napoca au avut loc joi, 14 iunie, in Palatul Administrativ.

Pentru functia de prefect al Clujului a fost desemnat Gheorghe Vuscan, iar in functia de subprefect a fost numit Remus Mihnea Iuoras.

Cei doi au fost investiti in functii in Palatul Administrativ in prezenta ministrului delegat Victor Paul Dobre.

 

Noul prefect al Clujului, Gheorghe Vuscan a declarat : "Ma simt onorat de nominalizarea aceasta atat de importanta. Institutia prefectului trebuie sa-si recapete vizibilitatea. Ea nu poate exista fara o colaborare continua cu mediul academic. Nu poate fi eficienta fara a asculta si a sustine mediul de afaceri. Vrem ca la Cluj sa revina normalitatea. Campania electorala s-a incheiat. In ultimii ani, din pacate, am uitat sa ne salutam, am uitat sa ascultam, sa raspectam legile, sa ne privim in ochi. Poate am uitat si sa ne cerem scuze atunci cand am gresit. Nu mai vrem sa rosim ca suntem clujeni. Vrem sa schimbam fata sifonata a Clujului. Usa instutitei prefectului va ramane deschisa pentru toti cei care vor bate la ea. In prefectura se va face administratie si nu politica. Asa sa-mi ajute Dumnezeu". (foto dreapta)

Dupa instalarea Guvernului Ponta, Stamatian a fost demis din aceasta functie, iar atributiile sale au fost preluate de subprefectul Vasile Cozma, care a spus "cred ca nu e nimic mai frumos in lume decat sa dai o stafeta unui prieten. Misiunea mea astazi s-a indeplinit si cum s-a indeplinit depinde de sprijinul dumneavoastra. E o traditie la Cluj, cand ne gandim la istoria prefectului in ceteatea noastra atat inainte de '90 cat si dupa. Si anume, implicarea universitarului si in acelasi timp implicarea lui de a face ceva. Eu as vrea, si nu este un act formal, sa multumesc tuturor colegilor din Prefectura care au dovedit ca sunt o echipa de profesionisti.", a declarat Vasile Cozma, cel care si-a incetat exercitarea, cu caracter temporar, a functiei publice de subprefect al judetului Cluj.


Noul subprefect al Clujului, Remus Mihnea Iuoras: "Vreau sa asiguram o transparenta decizionala. Aceasta este un lucru care a lipsit sau poate a fost mai putin prezent decat ar fi fost necesar in administratia Clujului. Vreau sa va asigur ca vom incerca sa comunicam mai eficient cu cetatenii, sa punem serviciile de concentrate la dispozitia cetatenilor". (foto stanga)

La ceremonia de instalare in functiile de prefect si subprefect a fost prezent si mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului Andrei Andreicut, PS Florentin Crihalmeanu, Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, dar si Printele Bogdan Ivanov, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. 

La evenimentul de joi au fost prezenti si membri PNL si PDL, rectori ai universitatilor clujene si nu in ultimul rand noul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Cluj Horea Uioreanu.

 

Comentarii Facebook