Sambata 28 Ianuarie

Pragul de admitere la Rezidențiat se va mări de anul viitor, spune rectorul UMF„Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca


Punctajul minim de promovare pentru admiterea la Rezidențiat ar putea fi majorat de anul viitor. În prezent, pragul de admitere este de 60% din punctajul maxim realizat, însă acesta ar putea fi modificat la 65% din 2023. 

Pragul de admitere la Rezidențiat 2023 ar putea fi schimbat, arată rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu.

Întrebată despre intenția inițială, la care s-a renunțat ulterior, de a mări pragul de la 60% la 65% la sesiunea din 2022, aceasta a spus că „au fost nemulțumiri și s-a hotărât să se mărească pragul de anul viitor”, a declarat rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, în cadrul unei intervenții la TVR Cluj, citat de edupedu.ro.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Punctajul de promovare va fi majorat

A fost același număr de întrebări: 200 de întrebări pe parcursul a 4 ore. Iar procentul pe care trebuie să îl aibă un rezident pentru a promova acest examen este de 60% din punctajul maxim, punctajul primului clasat. Nu s-a schimbat... A fost această intențe de a se mări pragul de 60 l a65%, dar au fost nemulțumiri și s-a hotărât să se mărească pragul de anul viitor”, a declarat rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, potrivit edupedu.ro

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a luat măsuri speciale pentru proba scrisă din acest an, la care au participat peste 1.400 de candidați, astfel încât aceasta să se desfăşoare în condiţii optime pentru toţi cei implicaţi în acest proces, candidați și organizatori. Examenul a avut loc la BT Arena.

Autoritățile au dorit să crească pragul de admitere la Rezidențiat la sesiunea din 2022, o măsură în acest sens fiind inclusă în proiectul de metodologie pentru desfășurarea examenului de anul acesta. În final, pragul de promovare a rămas neschimbat (60%), însă acesta ar putea crește la 65% de anul viitor.


Comentarii Facebook