Miercuri 8 Decembrie

Ponta trimite un mesaj foarte clar conducerii DNA, ANI şi CSM


Premierul Victor Ponta a trimis "un mesaj foarte clar", marţi,  conducerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Agenţiei Naţionale de Integritate şi Consiliului Suprem al Magistraturii cu privire la necesitatea de a schimba percepţia publică potrivit căreia preşedintele Băsescu influenţează acţiunile acestor instituţii.

"Este un mesaj foarte clar către DNA, ANI, CSM, instituţii fundamentale pe care nu vrem să le asuprim, însă aceste instituţii trebuie să aibă grijă de ce au fost percepute...<<dom'ne, dacă i-a făcut ANI celor trei miniştri pe care i-a găsit în prima zi>>...90% din oameni au spus că <<i-a pus Băsescu să îi găsească>>. Poate nu e aşa, dar asta e percepţia: i-a făcut dosar lui cutare, i l-a făcut Băsescu. Ori aici este o problemă a celor care conduc aceste instituţii despre care nimeni nu trebuie să gândească că sunt ale lui Băsescu, ale Ponta sau ale USL. E un mesaj pentru aceste trei instituţii, să îşi gestioneze mult mai bine percepţia publică. Cele două doamne care conduc CSM nu au de ce să vină la televiziuni în campanie electorală şi să se certe cu un partid politic, nu trebuie să se bage în chestia asta, trebuie să spună că sunt independente. Domnul Morar nu trebuie să iasă să spună că pesediştii sunt nişte corupţi", a spus Ponta, potrivit Realitatea.

Ponta a dat asigurări că va face tot posibilul să elimine orice pârghie de control politic care mai există asupra acestor trei instituţii.


Comentarii Facebook