Blaga: NU vom vota Guvernul Ponta


PDL nu va vota Viitorul Guvern Ponta şi nici pe viitorii miniştrii care au probleme cu justiţia.

Vasile Blaga a declarat, la finalul şedinţei BPN al decrat liberalilor, că PDL nu va vota viitorul Guvern şi nici pe miniştrii din noul Cabinet care au probleme cu justiţia

"PDL este un partid de opoziţie, care se constituie ca alternativă la USL. Noi nu vom vota Guvernul Ponta şi nu vom vota nici miniştrii Cabinetului. Domnul Ponta, la prima învestire, spunea că va veni cu un Cabinet mai suplu. Iată că acum vine cu 27 de membri ai Cabinetului. Motivaţia este puerilă: sunt 27 de comisari europeni. Nu există nicio legătură între atribuţiile comisarilor europeni şi atribuţiile miniştrilor din Cabinetul Ponta. Dimpotrivă, sunt ministere sparte de seara până dimineaţa ca rezultat al neînţelegerilor dintre partidele componente ale USL-ului. Ce o să facă anul viitor, când va intra şi Croaţia în UE? O să facă un guvern de 28 de miniştri pentru că vor fi 28 de comisari europeni?", a spus Blaga, potrivit Agerpres.

Liderul democrat-liberalilor a mai precizat de aseamenea că PDL nu va vota "miniştrii care sunt trimişi în judecată".

"Ar trebui ca domnul Ponta, spre binele domniei sale, să nu vină cu astfel de propuneri în faţa Parlamentului. Cum putem noi, de exemplu, să-l votăm pe domnul Fenechiu (propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor - n.r.), trimis în judecată pentru fapte grave de corupţie? Nu o să putem să votăm astfel de miniştri", a afirmat Vasile Blaga.

Comentarii Facebook