Ponta se declară neputincios: ”Nu putem interveni la Mechel. E societate privată 100%”

 

Premierul Victor Ponta a afirmată că nu are cum să intervină pentru a-i ajuta pe muncitorii de la Mechel.

 

El a precizat totuși că a cerut ministerelor Economiei şi Justiţiei să găsească soluţii juridice prin care șefii societăților private care nu își respectă obligațiile să fie trași penal la răspundere.

 

Poate cu această ocazie nu doar prelungim acel sistem, ci găsim nişte soluţii juridice - am cerut Ministerului Economiei şi Ministerului Justiţiei să vedem dacă putem găsi soluţii juridice - care să preîntâmpine situaţia absolut revoltătoare de la Mechel, unde statul nu are nicio posibilitate să intervină direct, dar unde o companie privată trebuie să fie obligată într-un fel sau altul sau să existe o responsabilitate chiar penală pentru conducătorii unei societăţi private care nu respectă nişte obligaţii”, a spus Victor Ponta.

 

Premierul a mai spus că, bazându-se pe actuala legislație, nu are cum să-i ajute pe muncitorii de la Mechel..

 

Şi atunci poate cu această ocazie o să găsim şi o soluţie juridică care să fie şi constituţională în acelaşi timp, pentru că vorbim de proprietate privată, prin care să existe o responsabilitate mai mare din partea conducătorilor societăţilor private în ceea ce priveşte protecţia angajaţilor”, a mai spus Ponta.

 

Din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv circa 1.700 de persoane, în mai multe etape. 

 

Oamenii nu și-au mai primit salariile compensatorii, iar de circa 3 săptămâni protestează în fața fabricii. Luni, 18 martie, ei au blocat drumul european E60.

 

Foștii angajați de la Mechel Câmpia Turzii au blocat drumul european E60 - FOTO

Comentarii Facebook