Miercuri 24 Aprilie

Foștii angajați de la Mechel Câmpia Turzii au blocat drumul european E60 - FOTO


Foștii angajați de la Mechel Câmpia Turzii au blocat drumul european E60, care trece prin fața combinatului, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de neplata salariilor compensatorii.

Peste o sută de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii s-au adunat, luni dimineaţă, în faţa combinatului, scandând "Hoţii", "Mincinoşii", "Combinatul l-aţi tăiat, banii noştri nu ne-aţi dat", "Ruşine să vă fie" şi "Afară, afară, cu ruşii din ţară".

Protestatarii au blocat traficul, plimbându-se pe trecerea de pietoni din zonă, astfel fiind formate coloane de mașini pe ambele sensuri de circulație.

"Ne-au minţit şi şi-au bătutu joc de noi. Ne-au spus că vineri ne vor da banii, dar nu s-au ţinut de cuvânt", a declarat unul dintre protestatari.

Foștii angajați ai combinatului de la Câmpia Turzii se află în a treia săptămână de proteste pentru a-și primi salariile compensatorii.

Oamenii au decis, săptămâna trecută, să reia protestele, după ce conducerea Mechel Câmpia Turzii a propus plata eşalonată pe trei luni a salariilor compensatorii şi ca foştii angajaţi să taie utilaje casate pentru a le vinde la fier vechi pentru banii aferenţi acelor plăţi, disponibilizaţii fiind nemulţumiţi de această soluţie.

Rușii de la Mechel au vândut combinatele metalurgice din România pentru prețul simbolic de 230 de lei către firma Invest Nikarom din București, companie controlată de două persoane de cetățenie rusă.

Comentarii Facebook