Ponta nu este de acord cu legea amnistierii: Corupţii trebuie să rămână în închisoare

 

Premierul Victor Ponta a anunțat că nu este de acord cu noua formă a proiectului de lege de amnistiere. 

 

Premierul cere ca infracţiuni precum luare de mită, dare de mită sau trafic de influenţă să fie excluse din lista beneficiarilor amnistiei. Dacă pedepsele pentru corupție vor fi exceptate, premierul va susține legea în Parlament.

 

Victor Ponta le-a spus parlamentarilor USL că amnistia ar trebui să se refere la pedepsele mai mici de 5 ani şi să nu includă faptele de corupţie. În aşa fel, ar fi vorba de amnistierea pedepselor mici, pentru a decongestiona sistemul penitenciar, care în prezent nu mai face faţă, scrie rtv.net.

 

Proiectul privind amnistierea şi graţierea unor pedepse a fost adoptat de Comisia juridică și va fi supus marţi votului în plenul Camerei Deputaţilor.

 

Proiectul a fost inițiat de deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

 

Indicele de ocupare din puşcariile româneşti este de 118 %. În penitenciare se afla 33.423 de condamnaţi definitiv şi arestaţi preventiv, iar capacitatea maximă este de 28.166 locuri. Orice deţinut care dă în judecată România la CEDO câştigă garantat. Numai anul trecut, statul a fost obligat să plătească despagubiri de aproape 120.000 euro. Astfel de decizii au fost luate şi în alte state din Europa, din motive similare.

Comentarii Facebook