Ponta îl face praf pe liderul PDL Cluj: ”Cine e Daniel Buda?”


Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, dă vina pe Victor Ponta pentru eșecul aderării României la Spațiul Schengen, cerându-i să demisioneze.Prezent la Bistrița, premierul i-a răspuns lui Daniel Buda, spunând că nu îl interesează ce spune politicianul clujean, adăugând că ”ar trebui să tratăm serios subiectul Schengen, nu ca nişte fraieri" .

"Cine e Daniel Buda? Ce zice Buda, sincer nu mă interesează, dar subiectul Schengen mă interesează şi cred că ar trebui să-l tratăm serios, nu ca nişte fraieri, nu cum îl tratează domnul respectiv", a spus Ponta, potrivit Mediafax. î

Victor Ponta a precizat că România a fost respinsă să intre în Schengen și în 2011, când premier era "prietenul lui Buda".

"Lucrurile sunt foarte clare: România este pregătită nu doar tehnic, tehnic era pregătită de mai mult timp şi am cheltuit o mulţime de bani pentru securizarea frontierelor, este pregătită şi economic, şi politic. Absolut toate lucrurile, inclusiv ce s-a adăugat pe parcurs, MCV, sunt în direcţia bună. Ce ţinea de România s-a făcut şi se face şi sunt convins că, dacă vine domnul Boc înapoi, tot aia o să facă. Ce să facă, săracul?", a declarat Ponta.

Premierul a spus că are obligația să explice "demagogia şi ipocrizia există şi în alte ţări în politică".

"Faptul că s-au terminat alegerile din Germania, slavă Domnului, vin alegerile din Franţa, apoi din Olanda, şi aşa mai departe, faptul că sunt politicieni francezi care îi mint pe francezi că, dacă România nu intră în Schenghen rezolvă problema cu romii, e o realitate. Romii sunt acolo şi vor fi acolo, indiferent dacă intrăm sau nu noi în Schengen. Însă sigur că politicienii sunt foarte sensibili la mass-media. După cum ştiţi, mass-media din Franţa îi atacă pe politicieni şi ei au găsit soluţia: dacă nu rezolvă cu romii, zic că rezolvă cu Schengen. Eu îmi exprim speranţa că sunt oameni politici serioşi, care ştiu să treacă de această parte demagogică şi de ipocrizie. Ce ţine de România s-a făcut. E un lucru cunoscut de CE şi de toţi liderii politici europeni, inclusiv premierul Franţei a spus acest lucru la Bucureşti acum două luni. Ceea ce se întâmplă în viaţa politică a altor ţări deja e dincolo de puterea noastră şi chiar de puterea lui Budha, cu h", a subliniat premierul.

Comentarii Facebook