Marti 4 August

Ponta: ”După o sută de ani, nu avem nişte legături de transport foarte bune între regiuni”


Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că la data împlinirii a 100 de ani de la înființarea României, în 2018, va veni momentul bilanțului activității în țară, precizând că acesta va fi unul ”foarte prost”.

"Vreau să atrag atenţia că foarte repede vor trece aceşti cinci ani. În 2018, va trebui să facem un bilanţ, ce a făcut România în aceşti 100 de ani. E mai prosperă, e mai unită, are mai multe oportunităţi. Dincolo de partea de sărbătoare, că eu cred că va fi o sărbătoare atunci, dar este şi un moment de bilanţ", a spus premierul, informează realitatea.net.

Ponta susține că bilanțul va fi unul ”foarte prost” pentru că nici măcar nu există o autostradă care să lege regiunile între ele.

"După o sută de ani, nu avem nişte legături de transport foarte bune între regiuni. Nu avem o autostradă care să lege Muntenia de Ardeal şi Ardealul de Moldova şi sper ca până în 2018 să le avem", a declarat Ponta, adăugând: "De asemenea, nu avem alte lucruri care înseamnă o ţară unită şi dezvoltată în mod uniform". "Cei cinci ani trec repede şi cred că suntem toţi responsabili, cei de acum, aflaţi în viaţă şi în activitate, de cum arată o ţară la o sută de ani de când s-a format aşa cum este acum. Sunt sigur că cei din Moldova şi Muntenia se vor supăra acum că spun 100 de ani de România, dar România este completă împreună cu Ardealul. Sigur că a fost 1859, dar România Românie este cu tot cu Ardealul şi, atunci, o sută de ani de Românie întreagă sărbătorim în 2018", a explicat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat vineri, alături de ministrul Apărării, Mircea Duşa, la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, pentru avansarea în grad de ofiţer a celor 262 de absolvenţi ai unităţii de învăţământ militar.

Comentarii Facebook