Ponta ne dă speranțe: Sper să avem o autostradă între Muntenia, Ardeal şi Moldova în cinci ani

 

Premierul Victor Ponta a declarat că ar dori ca în cinci ani, când se va serba un secol de la Marea Unire, în România să fie o autostradă care să lege Muntenia de Ardeal şi Ardealul de Moldova. 

 

În 2018 trebuie să facem un bilanţ. Ce a făcut România în aceşti o sută de ani? E mai prosperă, este mai unită, are mai multe oportunităţi? (...) Eu cred că va fi o sărbătoare atunci. Cred că este şi un moment de bilanţ şi de a stabili nişte obiective. De la obiective mari, până la lucruri care pot părea mai puţin importante, dar care sunt esenţiale. După o sută de ani nu avem nişte legături de transport foarte bune între regiuni. Nu avem o autostradă care să lege Muntenia de Ardeal şi Ardealul de Moldova. Sper ca până în 2018 să le avem. Nu avem alte lucruri care înseamnă o ţară unită şi dezvoltată în mod uniform", a spus Victor Ponta, citat de Agerpres.

 

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Sibiu, în timpul unei întâlniri cu autorităţile locale, că speră ca anul viitor să fie gata autostrada Arad-Sibiu, o lucrare mare de infrastructură 'pentru toată partea de vest a ţării'.

 

După un an de zile, ca să vă spun sincer, nu e nimic mai greu în ţara asta decât să reuşeşti să porneşti un proiect de infrastructură. Un an de zile a durat toată procedura ANRMAP (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice - n.r.), UCVAP (Unitatea Centrală de Verificare a Achiziţiilor Publice - n.r.), CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor - n.r.), Curtea de Apel, pentru bucata de autostradă, lotul de autostradă între Arad şi Sibiu. În sfârşit, săptămâna trecută, Curtea de Apel, după nenumărate contestaţii şi proceduri îngrozitor de lungi, s-a pronunţat. (...) Sper ca această lucrare mare de infrastructură, nu doar pentru Sibiu, ci practic pentru toată partea de vest a ţării, acum dacă o începem să o şi avem finalizată în cursul anului următor”, a afirmat Victor Ponta.

 

Primul ministru a mai spus că cinci ani trec repede, dar e nevoie de seriozitate pentru a realiza un astfel de proiect până în 2018. ”Trec repede cei cinci ani şi cred că suntem toţi responsabili cei de acum, aflaţi în viaţă şi în activitate, de cum arată o ţară la o sută de ani de când s-a format, aşa cum este acum. Sunt sigur că cei din Moldova şi Muntenia se vor supăra acum că spun o sută de ani de România, dar România este completă împreună cu Ardealul. Sigur că a fost 1859, dar România Românie este cu tot cu Ardealul şi, atunci, o sută de ani de Românie întreagă sărbătorim în 2018”, a mai precizat premierul.

Comentarii Facebook