Miercuri 24 Aprilie

Ponta despre Băsescu: "Nu a înţeles niciodată Justiţia cu adevărat"


Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu a fost făcută nicio reformă în ultimii ani în domeniul Justiției și că președintele "nu a înţeles niciodată Justiţia cu adevărat".

"Sunt foarte hotărât să fac reforma în justiţie şi am vorbit şi cu doamna Pivniceru despre acest lucru. (...) Nu a fost nicio reformă în Justiţie, totul a fost o chestiune la vârf, de imagine şi de putere. Problema sunt cele trei milioane de dosare şi cei care se judecă trei ani în România. Reforma în Justiţie o să fie doar atunci când pe cei care se bat cu bâte şi pistoale îi arestăm iar ceilalţi să se judece în stare de libertate şi atunci când spune judecătorul da, îi arestăm", a spus Ponta, informează Agerpres.

Una dintre propunerile pe care Ponta vrea să le facă este aceea ca Parlamentul și Justiția să lucreze și în luna iulie. "Nu se pot primi termene (în Justiţie) în iulie că este vacanţă", a afirmat premierul.

Victor Ponta s-a declarat nemulțumit de judecătorul CSM Cristi Dănileț spunând că acesta "este mai propagandist decât unul de la PDL, chiar decât Cristi Preda".

Vineri au avut loc alegerile pentu conducere CSM, dar nu s-a reuțit desemnarea noului președinte, Oana Schmidt-Hăineală, alegerea vicepreședintelui fiind amânată pentru săptămâna următoare din lipsa de cvorum, membrii urmând să își pronunțe decizia asupra candidaturilor depuse de fostul preşedinte al CSM Alina Ghica şi de judecătorul CSM Cristi Danileţ.


Comentarii Facebook