Ponta: Conducerea INS va fi DEMISĂ după eroarea de 1 miliard de lei


Premierul Victor Ponta a cerut demiterea conducerii Institutului Naţional de Statistică după ce un calcul eronat a dus la reducerea cheltuielilor bugetare cu un miliard de lei.

Premierul Victor Ponta a anunţat că a solicitat secretarului general al Guvernului să pregătească schimbarea conducerii Institutului Naţional de Statistică pentru "greşeala gravă" comisă în calcularea PIB pe 2011, arătând că are nevoie ca la INS să lucreze oameni pe care se poate baza, potrivit realitatea.net.

Premierul Ponta a anunţat vineri schimbarea conducerii INS: "A comis o greşeală gravă, vreau oameni pe care să mă bazez".

Premierul Victor Ponta a declarat pe 3 ianuarie că o eroare de calcul a Institutului Naţional de Statistică (INS) privind Produsul Intern Brut (PIB) va determina reducerea cheltuielilor bugetare prevăzute pentru anul viitor cu aproape 1 miliarde de lei pentru încadrarea în ţinta de deficit stabilită.

Vorbind despre necesitatea construirii unui buget realist, Ponta a afirmat la B1 TV: "Apar în fiecare zi tot felul de elemente. De exemplu, am aflat la sfârşitul anului trecut, aproape de Revelion, acum mi s-a confirmat, că o greşeală de calcul a Institutului Naţional de Statistică privind Produsul Intern Brut în 2011, 2012, o greşeală care înseamnă 20 miliarde de lei la PIB în plus, calculate iniţial şi reduse acum, înseamnă implicit cheltuieli mai mici cu aproape un miliard de lei".

Comentarii Facebook