Oana Schmidt Hăineală este noul preşedinte CSM


Oana Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă preşedinte la Consiliul Superior al Magistraturii.

După prezentarea proiectelor de management şi audierea judecătorului Mircea Aron şi a procurorului Oana Schmidt Hăineală, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au votat noul preşedinte al CSM.

Oana Hăineală, a fost aleasă cu zece voturi "pentru", noul preşedinte al CSM, după ce mandatul preşedintelui Alina Ghica a expirat.

În proiectul prezentat de Oana Schmidt, aceasta arăta principalele obiective ce vor fi urmărite în calitate de preşedinte al CSM din perspectiva prerogativelor conferite de lege preşedintelui şi vicepreşedintelui Consiliului, în consonanţă cu cele surprinse în concluziile şi recomandările Rapoartelor tehnice realizate la nivelul Băncii Mondiale, Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, respectiv de Comisia de la Veneţia.

"Prezentul proiect se fundamentează pe ideea implementării celor mai bune practici recomandate de experţii europeni şi internaţionali. Consider că la acest moment nu suntem, din niciun punct de vedere, în postura de a inventa soluţii minune. Ceea ce avem de făcut este să aplicăm principiile cu bună credinţă, curaj şi în considerarea interesului naţional al României. Pentru acest motiv, viziunea managerială avansată pleacă de la realităţile obiective ale sistemului judiciar roman şi de la menţiunile reţinute în variile Rapoarte realizate de partenerii instituţionali externi", arată Schmidt Hăineală în document, potrivit realitatea.net.

Ea prezintă în proiect modul în care vede consolidarea Justiţiei ca putere în stat prin întărirea autorităţii Consiliului Superior al Magistraturii, garantarea statutului de magistrat şi a independenţei atât a judecătorilor cât şi a procurorilor, precum şi asigurarea managementului de sistem.

Comentarii Facebook