Duminica 16 Ianuarie

Ponta a plecat în delegație în China. Despre ce teme va discutaPremierul Victor Ponta a ajuns, duminică dimineața, la Beijing, unde se află într-o vizită oficială.

Victor Ponta a venit la Beijing alături de soţie, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, precum şi de miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă, potrivit Mediafax.

Ponta face în perioada 30 august - 3 septembrie o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitaţia omologului chinez, Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013.

Premierul va avea discuții oficiale cu premierul Li Keqiang şi va fi primit de către Preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping. De asemenea, acesta va avea o întrevedere şi cu Preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare, Zhang Dejiang.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe agenda de discuţii cu oficialităţile chineze figurează şi aspecte legate de consolidarea relaţiei UE-China şi acţiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală şi de Est - China, în implementarea celor convenite la summit-ul de la Bucureşti din 2013. Totodată, vor fi trecute în revistă şi evoluţiile recente în plan regional şi internaţional.

Comentarii Facebook