Marti 31 Ianuarie

Poliția locală i-a amendat pe vânzătorii de legume care vând în centrul orașului

 

Poliţiştii locali din Cluj-Napoca au verificat vânzătorii de legume și fructe care își expun marfa exteriorul spațiilor comerciale, în plin centrul orașului.

 

Autoritățile menționează că în această zonă este interzisă amplasarea mobilierului urban destinat expunerii produselor alimentare de tip legume-fructe.

 

Au fost identificați 2 agenți economici care comercializează legume și fructe la punctele de lucru de pe str. Memorandumului nr. 13, respectiv str. Iuliu Maniu nr. 6, care și-au expus și comercializat legume și fructe în exteriorul spațiilor comerciale, direct pe domeniul public.

 

Pentru neregulile constatate au fost încheiate 2 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 6.000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 765/2017, completată cu H.C.L. nr. 794/2017 şi ale Legii nr. 12/1990 republicată. De asemenea, au fost confiscate 250 kg de produse, legume și fructe comercializate în locuri neautorizate (fasole verde, ardei, spanac, pere, nectarine, prune, banane, struguri, zmeură). 

 

Acţiunile pentru identificarea celor care practică astfel de comerț neautorizat continuă şi în perioada următoare, atât în zona ultracentrală, cât și în cartierele municipiului.

Comentarii Facebook