PSD Cluj cere luarea unor masuri impotriva celor care se fac vinovati de esecul aderarii Romaniei la Spatiul Schengen

Liderii PSD Cluj considera ca responsabilitatea pentru esecul inregistrat de Romania revine partidelor de la guvernare, premierului si ministrilor care au atributii in acest domeniu.

 

"Esecul aderarii Romaniei la Spatiul Schengen conform calendarului propus demonstreaza inca o data ca actuala putere nu a fost nici pe departe pregatita sa intre la guvernare pentru interesul cetatenilor, ci doar pentru interesele clientelare, de grup. Este momentul sa se procedeze de urgenta la schimbarea modului de lucru si a felului in care sunt tratate chestiunile importante pentru tara. Politicienii care poate nu stiu si nici nu vreau sa faca ceva pentru cetatenii acestei tari trebuie sa plece pentru ca au facut deja prin inactiunea lor destul rau Romaniei si cetatenilor ei", a declarat Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj.

 

El crede ca vinovatii trebuie trasi la raspundere. "Responsabilitatea esecului revine in intregime partidelor de guvernamant, primului ministru si ministrilor cu atributii in pregatirea Romaniei pentru aderarea la Spatiul Schengen. Tocmai de aceea consideram ca se impun a fi luate masuri impotriva celor care se fac vinovati, altfel lipsa de credibilitate de care "se bucura" Romania va continua sa fixeze asupra noastra eticheta de tara de mana a doua. Asa cum s-au obisnuit inca din primele zile ale preluarii puterii, guvernantii gasesc la orice explicatii politicianiste, dar nu fac nimic concret pentru ca obiectivele importante ale tarii sa poata fi duse la bun sfarsit", mai spune liderul PSD Cluj.

 

Ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, a anuntat ca aderarea Romaniei si a Bulgariei la Schengen va fi amanata. Pana la aceasta ora nu au fost precizate si motivele exacte care au stat la baza luarii acestei decizii.

 

Preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor Attila Korodi a declarat pentru Avedarul ca declaratiile ministrului de Interne maghiar au fost gresit interpretate, intrucat ambasadorul Ungariei a precizat că ţara sa susţine politic aderarea României în luna martie.

Comentarii Facebook