PNL si PSD au iesit astazi de la votul Legii Educatiei, pe motive nationaliste

Parlamentarii PNL si cei ai PSD au parasit astazi sala de sedinte din Camera Deputatilor in momentul in  care s-a pus problema de a vota Legea Educatiei. Scandalul a pornit de la predarea geografiei si istoriei in limbile minoritatilor in invatamantul preuniversitar.

 

In momentul votului pentru articolul 37 al Legii Educatiei referitor la predarea istoriei si grografiei in limbile minoritatilor in invatamantul preuniversitar, parlamentarii PNL au parasit sala. Dupa numai cateva minute au urmat cei ai PSD.

 

"Este un vot antinaţional, vă asumaţi responsabilitatea ca cetăţeni români să nu ştie istoria şi geografia în limba română?, strigat  deputatul PNL Eugen Nicolăescu la Roberta Anastase, presedinta Camerei Deputatilor.


Cu toate acestea Roberta Anastase a continuat sa supuna amendamentele la vot. La fel au continuat si parlamentarii Opozitiei.

 

?Aţi întinat cele mai sfinte idealuri ale naţiunii române. Va urez să aflati din cărţile de istorie că şi Burebista era, de fapt, ungur Boros Pista?, le-au spus PSD-istii parlamentarilor de la Putere.

 

Raspunsul din partea PDL a venit prompt: ?Nu mă numesc nici Pista, nici Loţi, mă numesc Toader Stroian, un nume românesc din zona Sighişoarei. Am votat ca istoria şi geografia să fie predate în limba maternă. Nu am făcut-o de dragul ungurilor sau al Guvernului. Între a alege între un ipocrit şi un ungur mai bine am ales ungurul. Iar ipocritul este PSD. M-aţi obligat să scriu pe uşa Primăriei Polgarmester (primar n.r.) Toader Stroian. M-aţi pus să angajez traducător pentru limba română la şedinţe de consiliu local.?

Nici PSD nu s-a lasat mai prejos:  ?În materie de ipocrizie nu vă întrece nimeni. Ceea ce a făcut PSD este conform normelor europene.?, a spus Viorel Hrebenciuc. Apoi PSD a parasit sala de sedinte.

 

Sursa Realitatea TV

Comentarii Facebook