PDL, acuzat ca a oferit bani studentilor senatori si posturi in Primaria Cluj-Napoca pentru castigarea functiei de prefect al studentilor de la UBB

 

Colegiul Senatului UBB Cluj-Napoca acuza PDL de faptul ca s-a implicat in alegerile pentru functia de prefect al studentilor din universitate si ca a fost oferit bani si "joburi" in primaria Cluj-Napoca in schimbul voturilor.

"Partide politice din arcul guvernamental si-au permis, in mod condamnabil, sa intervina in alegeri oferind bani studentilor electori, oferind joburi la Primarie si alte avantaje celor care ar sustine candidatul acestui arc (n. red. Gabriel Badiu). Este de observat ca acest candidat este el insusi angajat la Primaria din Cluj-Napoca si a fost sustinut, cum cititorii au putut vedea, de cotidianul din Cluj-Napoca al Primariei ", precizeaza Colegiul Senatului UBB, intr-un comunicat de presa.

Conducerea Universitatii precizeaza ca astfel de practici "amintesc de perioade intunecate din istoria României, cand diverse forte politice retrograde au incercat sa influenteze viata universitara. Nicaieri in Uniunea Europeana nu se practica astfel de ingerinte. Nicaieri nu functioneaza o intelegere atat de deformata a democratiei, precum in acest caz de ingerinta", se mai arata in comunicat.

Alegerile pentru functia de prefect au avut loc luni, 17 mai. In lupta s-au inscris doi candidati: Gabriel Badiu, student sentor de la Facultatea de Stiinte Politice, si prefectul studentilor din ultimii doi ani Adrei Ciubuc.

Din cei 34 de studenti senatori cu drept de vot, 27 au votat pentru mentinerea in functie a lui Andrei Ciubuc.

Comentarii Facebook