PNL Cluj îl acuză pe Boc de plecarea festivalului Peninsula: ”Un contract bun nu ne-ar fi lăsat fără Peninsula”



Vicepreședintele PNL Cluj, Ioan Bîldea, îl acuză pe Emil Boc de plecarea festivalului peninsula din Cluj-Napoca. Politicianul susține că un contract bun nu ar fi lăsat clujul fără atracția principală pentru proiectul Cluj-Napoca - Capitală Europeană a tineretului din 2015.

Mutarea festivalului Peninsula la Cluj a fost prezentată de către Emil Boc drept o reușita administrativă de mare efect, o mutare esențială pentru anul 2015, când orașul nostru va fi Capitala Europeană a Tineretului. „Peninsula va deveni un brand al Clujului și un eveniment major al orașului în 2015, când va fi Capitală Europeană a Tineretului, plin de forță, vigoare și dinamism”, spunea Emil Boc.

Din păcate, la fel cum s-a întâmplat cu toate “marile realizări” ale domnului Boc, şi de aceasta s-a ales praful: festivalul Peninsula se mută înapoi la Târgu-Mureș, după doar o ediție la Cluj-Napoca. La finalul lunii decembrie, când președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, anunța posibila mutare, Emil Boc ne-a liniștit în stilul clasic şi a precizat că festivalul va rămâne la Cluj.

Pentru organizarea evenimentului au fost alocați direct 150.000 de lei din bugetul municipal și alți 50.000 de euro au fost investiți pentru a se asigura utilităţile, amenajarea drumului, transportul în comun și iluminatul public în zona în care au avut loc concertele”, se arată în comunicatul semnat de Ioan Bîldea.

Liberalul susține că orașul a pierdut astfel atracția principală pentru proiectul Cluj-Napoca - Capitală Europeană a Tineretului.

Acum municipalitatea nu mai are nimic. Proiectul Cluj-Napoca - Capitală Europeană a Tineretului a pierdut evenimentul major al anului 2015, cel care trebuia să dinamizeze şi să umple de turişti orașul. Sperăm că nu ne veți spune că pregătiți un alt mare festival de talia Peninsula, organizat pe platoul de la Sala Sporturilor de către aparatul administrativ al Primăriei, cel care a gândit și super-târgul de Crăciun din Piața Unirii”, se mai arată în comunicat.

Comentarii Facebook