PNL a GAFAT! Citește mesajul trimis presei din greșeală

 

Biroul de presă al PNL a trimis presei mesajele pe care liderii ar fi trebuit să le prezinte mass-mediei, după referendumul eşuat de demitere al lui Traian Băsescu. Totul s-a dovedit că a fost o eroare de proporții.

 

Dintr-o eroare tehnica, mesajele interne ale PNL au ajuns si la adresele dvs. de e-mail. Ne cerem scuze pentru faptul ca v-am spam-at casutele postale, dar nici nu ne-ar deranja daca ati prelua aceste mesaje”, se arată în mesajul Departamentului de Comunicare al PNL,

 

MAIL 1 CE VA SPUNE PNL AZI IN FATA PRESEI

 

- În ciuda boicotului dictat de PDL și a imixtiunii nepermise a lui Viktor Orban în viața noastră politică internă, românii au ieșit masiv la vot pentru a-și exprima opțiunea.

- Este evident că Traian Băsescu nu mai are nici un fel de legitimitate și nu se mai poate întoarce la Cotroceni, ignorând votul a 8 milioane de români. Niciodată o acțiune politică n-a avut o susținere atât de mare.

- Este o înfrângere devastatoare a lui Traian Băsescu, care nu poate fi acoperită de nici un artificiu procedural.

- Din punct de vedere politic, Traian Băsescu este demis.

- PDL a viciat în mod deliberat votul și participarea, prin boicotarea referendumului.

- Referendumul s-a desfășurat respectarea regulilor democratice. Acest lucru a infirmat încă o dată acuzațiile aberante și mincioase pe care propaganda PDL le-a adus în zilele precedente, tema iresponsabilă a „loviturii de stat” și teoria fraudării, care trebuiau să justifice agățatul cu orice preț de putere al lui Traian Băsescu și a grupării din jurul său.

- În nici un stat european și în nicio țară democratică un președinte sau lider politic nu își oprește cetățenii să-și exprime voința politică.

- Avem o responsabilitate față de cei 8 milioane de români pe care îi reprezentăm și al căror mesaj a fost cât se poate de clar.

- Nimeni nu are dreptul să ignore și sfideze voința celor 8 milioane. Comparația cu scrutinele precedente este cât se poate de relevantă:

o   În 2009, în primul tur al alegerilor prezidențiale, primii 3 clasați (Mircea Geoană, Traian Băsescu, Crin Antonescu) obținând împreună 8 milioane de voturi. În turul II, Traian Băsescu a obținut 5,2 milioane.

o   La alegerile parlamentare din 2008, toate partidele care au intrat în Parlament au obținut împreună 6,2 milioane de voturi.

o   La prezidențialele din 2004, Năstase și Băsescu au obținut împreună în turul I 7,7 milioane de voturi, iar în turul II Băsescu a câștigat cu 5,1 milioane de voturi.

o   În anul 2000, Ion Iliescu a câștigat cu 6,7 milioane de voturi, în 1996 Emil Constantinescu a obținut victoria cu 7 milioane de voturi, iar Ion Iliescu în 1992 7,4 milioane de voturi.

Comentarii Facebook