Laszlo Tokes: Maghiarii nu sunt pasivi. Au dat la referendum un vot negativ complotului USL

 

 

Europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat, luni, că maghiarii nu au participat la referendum pentru a da un vot negativ ”complotului USL pentru instaurarea unui guvern post-comunist”.

 

Tokes a afirmat că 65 la suta din români nu vor plecarea președintelui suspendat Traian Basescu. Procentul menționat de liderul maghiar este compus din cei care nu s-au prezentat la vot, 54% dintre români, și 11 la sută, cei care au votat negativ.

 

Este populația care a avut o poziție negativă față de clica Ponta-Antonescu și lovitură de stat pseudo-constituțională care s-a derulat duminică. (...) Pasivitatea nu i-a caracterizat doar pe maghiari. Nu este vorba numai de secuime, de Harghita și Covasna, ci și de populația din Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud. Nu este absenteism politic, ci de un vot negativ dat complotului USL pentru instaurarea unui guvern post-comunist”, a spus Tokes.

 

Europarlamentarul l-a criticat și pe președintele UDMR, Kelemen Hunor, care a încercat să explice absenteismul maghiarilor la referendum prin faptul că nu a fost niciun candidat maghiar. 

 

Președintele UDMR încearcă să răstălmăcească această atitudine pentru a-și explica eșecul. Reprezentanții UDMR au încercat să dea un ajutor acestei lovituri de stat. Este clar că dacă maghiarii nu ar fi rămas deoparte, UDMR ar fi fost forța decisivă care ar fi contribuit la demiterea lui Basescu. Însă este clar și că electoratul maghiar nu a avut încredere în UDMR”, a afirmat Tokes

 

Comentarii Facebook