Plângeri după prima zi de UNTOLD FESTIVAL. Ce reclamă clujenii

 

Un clujean care locuiește pe strada Deva reclamă zgomotul de la Untold Festival. 

 

Ca urmare a desfasurarii festivalului Untold nivelul de zgomot si vibratii in apartamentul in care locuiesc pe str. Deva nr.2 este insuportabil. Nu putem sa desfasuram nicio activitate cotidiana si nu putem sa ne odihnim niciun minut. Zgomotul depaseste cu mult limita admisa, iar vibratiile fac sa se cutremure ferestrele, usile si mobilierul.

 

Sunt convinsa ca stiti ca nu a existat nici o pauza, nici macar pe parcursul noptii, in difuzarea cu volumul la maxim a undelor sonore. Este de remarcat faptul ca nici dupa ce concertele s-au incheiat in jurul orei 4 dimineata (in 31.07.2015), zgomotul nu a luat sfarsit, continuand sa fie difuzata cu volum maxim muzica inregistrata. Va solicit sa luati de indata masuri pentru masurarea nivelului de zgomot, asa cum v-am cerut prin cererea pe care v-am trimis-o pe email in 29.07.2015. Va solicit de asemenea sa luati masuri pentru sanctionarea celor vinovati de depasirea nivelului de zgomot admis, precum si pentru a ne asigura un mediu normal in aceasta zona de locuinte. Daca si in urmatoarele zile ale festivalului situatia va fi aceeasi inseamna ca nu vom putea 4 zile la rand nici sa ne desfasuram activitatile curente in propria noastra locuinta, nici sa ne odihnim.

 

Va mentionez si faptul ca am sesizat atat Directia de Sanatate Publica, cat si Garda de Mediu in 29.07.2015.

 

Doar institutia Primarului nu mi-a trimis nici macar informatia privitoare la numarul de inregistrare a cererii mele. Consider absolut revoltatoare aceasta atitudine dispretuitoare fata de mine, cetatean al Clujului platitor corect de impozite si taxe. In cazul in care va persista si in zilele urmatoare aceasta situatie care imi afecteaza grav viata cotidiana, starea de sanatate si capacitatea de munca, ma voi adresa instantei de judecata pentru repararea prejudiciului care mi-a fost produs prin incalcarea drepturilor mele recunoscute de lege”, a reclamat clujeanul.

 

Despre "maretul" festival untold este vorba. Ca sa porneasca un asemenea proiect sigur au avut nevoie de autorizatie. Pot sa inteleg multe, dar poluarea aceasta fonica la care am fost supusi aseara si noaptea trecuta (si mai urmeaza inca 3 seri cred) - asta nu pot sa o inteleg. Cand s-a decis sa se autorizeze asemenea activitate, acest aspect nu a fost luat in considerare?!! Adica pentru cei 50000(sau cati or participa) la maretul festival, tot clujul are de suferit?! In opinia mea nu exista justificare. Noi locuim in cartierul Zorilor, dar cei care locuiesc in Manastur, Plopilor, zonele mai apropiate de stadion oare cum e?! V-as ruga sa va motivati aprobarea autorizarii acestei activitati avand in vedere plangerea mea”, a mai spus un clujean.

Comentarii Facebook