Ambasadorul Elveției a lăudat Compania de Transport Public Cluj

 

Excelența Sa, Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elveţiei în România, a lăudat baza materială a Companiei de Transpot Public Cluj-Napoca (CTP Cluj-Napoca) și organizarea și eficiența serviciului public de transport metropolitan.

 

Mai ales, de faptul că anual CTP obține profit. Așa după cum a subliniat și Excelența Sa, o asemenea performanță managerială este remarcabilă, în condițiile în care este cunoscut faptul că în multe orașe românești, de talia municipiului Cluj-Napoca sau metropole mult mai mari din Occident, transportul public de persoane funcționează pe pierdere. Toate acestea, a mai arătat ambasadorul elevețian, reprezintă o bază solidă pentru modernizarea Companiei și argumente puternice pentru  accesarea de fonduri europene și elvețiene, care să o susțină”, precizează conducerea CTP Cluj.

 

Înaintea semnării acordurilor prin care guvernul elvețian a alocat 11 milioane de franci elvețieni, fonduri nerambursabile pentru proiecte ecologice la Cluj-Napoca, printre care se numără și ahiziționarea a 10 autobuze electrice, ambasadorul Jean-Hubert Lebet a vizitat bazele de producție ale CTP din Gheorghieni, Grigorescu și Aurel Vlaicu.

 

De asemenea, diplomatul a vizitat şi traseul liniei de tramvai, felicitând Primăria și CTP Cluj-Napoca pentru menținerea și modernizarea, prin fonduri europene, a acestei linii de transport public ecologice.

 

Alături de ambasadorul elvețian s-au aflat doamna Sirma Caraman, secretar de stat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi domnul Gyorgy Attila, secretar de stat Ministerul Finanţelor Publice, co-parteneri în cadrul acestui proiect de modernizare a serviciului public de transport de persoane din Cluj-Napoca. 

 

Oficialii români au felicitat, de asemenea, municipalitatea clujeană și conducerea CTP pentru performanțele companiei, cele care au permis atragerea acestor fonduri nerambursabile în oraşul nostru, în valoare de 11 milioane de euro.

Comentarii Facebook