Pista de 3.500 de metri de la Aeroportul International va fi construita in etape! VEZI ce a declarat Alin Tise - VIDEO

 

Studiul de fezabilitate pentru construirea pistei de 3.500 de metri de la Aeroportul International Cluj Napoca a fost aprobat de catre consilierii judeteni. Investitia finala va ajunge la 50 de milioane de euro.

 

"De saptamana viitoare vom da anuntul pentru licitatie. O pista de 2.100 de metri cu un termen de executie intre 6 si 12 luni. Dorinta mea este ca anul viitor pe vremea aceasta sa avem deja o pista de 2.100 de metri. Banii vor fi platiti din bugetul Consiliului Judetean cu esalonarea plati pe 36 de luni, cu plata trimestriala, asa incat sa nu mai depindem de un investor care vine si nu vine in functie de cum bate vantul", a declarat pentru Stiri de Cluj Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

 

"Estimarile noului studiu de fezabilitate pentru construirea pistei de 2.100 de metri sunt la 36 de milioane de euro, iar pentru toata pista construita din banii Consiliului Judetean Cluj se ridica la 50 de milioane de euro", a mai afirmat Tise.

 

In prima faza, in construirea pistei de 2.100 de metri, bugetul CJ Cluj va suporta toata investitia, iar dupa ce va fi terminata va fi data in functiune. "Va fi de dimensiunea actualei piste, dar mult mai mare si mai lata si bineinteles cu o infrastructura sanatoasa", a mai spus presedintele Consiliului Judetean Cluj.

 

Exproprierile vor fi facute treptat. In 2011 vor fi despagubiti cei cinci proprietari care detin teren in zona pistei de de 2.100 de metri, iar ceilalti vor intra intr-un proces de expropriere care se vor intinde si in 2012. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca in ultimul caz este vorba despre o suprafata de teren de 100 de hectare.

 

Comentarii Facebook