Deputatul Mircia Giurgiu propune scutiri de TVA la achizitionarea ambulantelor

Deputatul PDL de Cluj, Mircia Giurgiu, va depune saptamana viitoare o initiativa legislativa de modificarea a Codului Fiscal in sensul acordarii de scutiri de la plata TVA la cumpararea ambulantelor.

 

"Voi depune, saptamana viitoare, un proiect de modificare a Codului Fiscal care sa prevada scutirea de TVA la achizitionarea de ambulante, pentru a-i descuraja pe romani sa mai cumpere autosanitare din strainatate", a declarat deputatul Mircia Giurgiu.

 

Initiativa a pornit de la liderul Sindicatului Ambulanta Cluj, Lucian Marin. "Daca cei de la Ministerul Finantelor nu ar fi asa de incuiati, serviciile de ambulanta din tara ar putea cumpara autosanitare din tara, nu din import, unde sunt mai ieftine. O astfel de ambulanta dotata costa, in Germania, circa 70.000 - 80.000 de euro, iar pentru ea nu se plateste TVA, dar daca vrem sa o cumparam din tara trebuie sa platim TVA de 24 la suta. Aici este paradoxul. Ar trebui eliminata TVA pentru achizitionarea de ambulante. S-ar stimula, astfel, si productia interna", a spus Lucian Marin.

 

Liderul sindical crede ca din economiile facute s-ar putea achitiona aparatura medicala sau mai multe ambulante.

Comentarii Facebook