Pietele volante ale Clujului, o gura de oxigen pentru producatorii locali! Vezi cat s-a vandut


In prima saptamana in care Primaria Cluj-Napoca a pus pe roate proiectul pietelor volante in cartiere, producatorii autohtoni au reusit sa vanda mii de tone de legume si fructe.

"Acestia si-au vandut marfa la preturi mult mai mici decat in pietele agroalimentare private sau publice, oferindu-le cumparatorilor posibilitatea de a achizitiona cantitati de marfa mari la cateva sute de metri de casa. Bilantul primelor editii releva faptul ca in piata de la Sala Sporturilor organizata sambata, 20 august, au oferit produse 61 de producatori, 31 de producatori in cartierul Grigorescu, marti, 23 august, iar in piata volanta din cartierul Grigorescu, de joi 25 august, s-au prezentat 44 de producatori", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Costurile de achizitie a produselor au fost mai mici si ca anii trecuti, profitand in special gospodinele care au pregatit rezervele pentru iarna.

"Clujenii care au ales sa-si achizitioneze legumele pentru conservele de iarna din piete volante organizate de Primarie au avut costuri mult reduse fata de anii trecuti. De exemplu, cantitatile de legume necesare pentru o portie de zacusca rosii, vinete, ceapa si ardei au putut fi cumparate la un pret mediu total de 21 de lei", a mai spus Oana Buzatu.

Sambata, 27 august, pe platoul Salii Sporturilor din Cluj,piata volanta va functiona intre orele 7.00 si 15.00.

 

Comentarii Facebook