Duminica 4 Decembrie

Petru Călian: USL ține studenții departe de urne

 

Deputatul PDL Cluj, Petru Călian, transmite un semnal de alarmă referitor la situația studenților din provincie care, deși au viză de flotant, nu pot vota în localitatea în care își desfășoară studiile.

 

Parlamentarul îi cere, public, premierului Victor Ponta și miniștrilor Educației și Transporturilor să ia măsurile necesare pentru facilitarea exercitării dreptului de vot a acestora.

 

Deputatul Petru Călian a anunțat că susține inițiativa Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România și le cere premierului Victor Ponta, ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (Ecaterina Andronescu) și ministrului Transporturilor și Infrastructurii (Ovidiu Silaghi) să prioritizeze accesul acestei categorii de alegători la procesul electoral și să emită o ordonanță de urgență în acest sens.

 

Este imperativ ca șeful Guvernului și miniștrii în cauză să sesizeze importanța participării la vot a tinerilor și să soluționeze această problemă presantă. Mai exact, trebuie ca Guvernul și ministerele menționate să dispună acordarea gratuității pe mijloacele de transport în comun în perioada 7 – 10 decembrie și acordarea a Organizațiilor Studențești din România și cere unei zile libere luni, în data de 10 decembrie.

 

În condițiile în care timpul ne presează și, în consecință, nu putem reglementa legislativ aceste aspecte, trebuie să evităm, cu orice preț, măsurile nedemocratice de îngrădire a dreptului de vot, cu precădere în cazul acestei categorii electorale, atât de importante pentru viitorul societății noastre”, a declarat Călian.

 

El mai solicită premierului Victor Ponta și miniștrilor Ecaterina Andronescu și Ovidiu Silaghi ”să dispună, cu prioritate, măsurile necesare pentru ca studenții să poată vota duminică, 9 decembrie, în localitățile unde au domiciliul stabil, fără ca aceștia să fie nevoiți să facă un efort financiar pentru a-și putea exercita dreptul democratic”.

Comentarii Facebook