PDL Cluj propune salvarea saracilor din Africa si Asia Centrala! La noi unul din 5 romani este sarac


Senatorul PDL Cluj, Serban Radulescu, propune ca statul roman sa se implice financiar sau prin expertii sai din domeniul sanatatii, educatiei sau infrastructurii pentru ajutorarea saracilor din Africa si Asia Centrala.

"Daca sprijinim aceste state, financiar sau cu expertiza in domeniul educatiei, sanatatii sau infrastructurii vom crea si legaturi economice care vor putea fi avantajoase pentru toate partile", a declarat senatorul Serban Radulescu, la o intalnire organizata la Cluj de World Vision Romania.
 
Parlamentarul liberal democrat a anuntat ca propune infiintarea unei comisii comune a Parlamentului pe probleme de cooperare internationala pentru populatie si dezvoltare.

"Aceasta comisie comuna parlamentara, a Senatului si Camerei Deputatilor, ar urma sa sustina eforturile institutiilor si ONG-urilor din Romania care se implica in actiuni de eradicare a saraciei din tarile in curs de dezvoltare, va monitoriza cheltuirea fondurilor alocate de la bugetul de stat in acest scop si va intensifica relatiile cu statele carora Romania le acorda asistenta, dar si cu cele care ar fi interesate de acest ajutor", a mai declarat Radulescu.

World Vision Romania a anuntat ca din 2007 pana acum tara noastra a alocat aproximativ 100 de milioane de euro anual ca si contributie la dezvoltarea internationala, adica 0,07 la suta din Venitul National Brut (VNB). Pana in 2015, contributia va ajunge la 0,33 la suta din VNB.

Tarile sprijinite de Romania sunt Republica Moldova, Georgia si Serbia, dar senatorul Serban Radulescu crede ca tara noastra ar trebuie sprijine si Africa si Asia Centrala, prin "persoane care au studiat in Romania si care acum ocupa pozitii cheie in structuri al statului sau in mari corportatii".

In Romania, potrivit presedintelui Institutului National de Statistica, Vergil Voineagu, exista patru milioane de oameni care traiesc in pragul saraciei, si au venituri lunar mai mici de 1.480 de lei.

Comentarii Facebook