Senatorul PDL Petru Filip: Majoritatea clauzelor din contractul cu Bechtel sunt in defavoarea Romaniei

Vicepresedintele Senatului, Petru Filip, sustine ca majoritatea clauzelor din contractul cu americanii de la Bechtel pentru construirea autostrazii Transilvania sunt in defavoarea statului roman.

 

Potrivit Mediafax, Filip a declarat ca Guvernul Nastase, pe vremea caruia a fost semnat contractul, a incalcat legea. "Marea problema a acestui contract cu Bechtel, de care s-a vorbit atata vreme, si care s-a facut printr-o Ordonanta de Guvern care s-a transformat intr-o lege, este ca are un caracter cu totul atipic. Parerea mea este ca Guvernul de la vremea respectiva, PSD, manat de dorinta de a face cu orice pret aceasta investitie, a incalcat foarte mult din ceea ce inseamna aceasta lege si cheltuirea banilor publici", a spus Petru Filip.

 

El crede ca a fost incalcata legea europeana a achiztiilor publice, prin incredintarea directa a lucrarilor "unui executant care nu aduce finantare". El spune ca, potrivit contractului, se da mana libera antreprenorului si ca sumele stabilite prin contract sunt foarte mari. "Este o piatra de moara legata de picioarele tuturor guvernelor care vor veni, indiferent cine va fi la putere. Statul plateste catre Bechtel inclusiv nemunca. Prin faptul ca nu se lucreaza, statul plateste", a mai spus Filip, citat de Mediafax.

 

Cu toate acestea, senatorul sustine continuarea lucrarilor si crede ca finalizarea tronsonului Bors-Cluj este o necesitate pentru dezvoltarea economica a zonei.

Comentarii Facebook