Partidul Popular Maghiar din Transilvania, inregistrat la tribunal


Partidul Popular Maghiar din Transilvania a fost inregistrat la tribunal. Documentele au fost depuse de fostul deputat UDMR de Timis Toro T. Tibor, unul dintre liderii Consiliului National al Maghiarilor.

Inregistrarea noului Partid a fost facuta la Tribunalul Bucuresti. Noua formatiune politica va fi condusa de europarlemantarul Tokes Laszlo si va lupta pentru autonomia maghiarilor.

"Laszlo Tokes este, pe undeva, mentorul acestui partid. Noi suntem mandri de acesta eticheta, ca suntem partidul lui Tokes. Laszlo Tokes este o persoanalitate marcanta, cu un set de valori, dar el fiind europarlamentar nu poate avea functii in partid", a declarat Toro Tibor, citat de Agerpres.

Acesta a mai precizat ca noul partid are 29.000 de semnaturi de sustinere. Partidul Popular Maghiar din Transilvania va reprezenta alternativa la UDMR si Partidul Civic Maghiar.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Cluj ca nu stie nimic despre existenta acestui partid si ca o alta formatiune care sa reprezinte interesele maghiarilor nu este necesar.

Comentarii Facebook