Participarea in mai multe consilii de administratie la regiile de stat va fi interzisa prin lege


Propunerea deputatului PNL de Cluj, Virgil Pop, de interzicere a participarii in mai multe consilii de administratie la regiile de stat a fost adoptata de Senat.

 

Propunerea vizeaza modificarea Legii 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale. Potrivit deputatului clujean, motivele ce au stat la baza inaintarii acestei propuneri legislative tin de acutizarea fenomenului de politizare excesiva a institutiilor de stat.

 

"Nu este un secret pentru nimeni ca locurile din consiliile de administratie ale regiilor autonome de stat sunt folosite ca recompense financiare pentru cei fideli partidului aflat acum la putere. Sunt persoane care fac inca averi adunand indemnizatii peste indemnizatii de la regiile sau societatile de stat, pentru ca legea permite multiplicarea functiei de membru in consiliile de administratie. Banii de la buget se directioneaza astfel inspre clientela de partid si calitatea actului de management public are in permanenta de suferit. O data cu adoptarea acestei propuneri legislative, toate aceste anomalii discretionare ar fi stopate", a afirmat deputatul Virgil Pop.

 

Votul final asupra acestei propuneri legislative va fi acordat de Camera Deputatilor.

Comentarii Facebook