Parlamentarii clujeni, salvatorii "pasarelelor". Mircia Giurgiu lupta pentru protejarea Vanturelului de seara


Proiectul initiat de mai multi parlamentari, intre care si deputatul clujean Mircia Giurgiu, pentru salvarea Vanturelului de seara a trecut de Camera Deputatilor. Proiectul de lege va ajunge pe masa presedintelui Traian Basescu.

Propunerea legislativa vizeaza completarea pct. 3 din anexa nr. 1 din Legea Vanatorii si a Protectiei Fondului Cinegetic nr.407/2006, pentru protejarea unei specii pe cale de disparitie. Mircia Giurgiu a propus ca Vanturelul de seara sa fie trecut pe aceasta lista si sa fie salvat prin modificarea perioadei de vanatoare a ciorii de semanatura, in intervalul 15 august - 15 martie. 

Potrivit proiectului, Vanturelul de seara cuibareste de obicei in cuiburile coloniei de cioara de semanatura din regiunile de campie, astfel incat importanta ciorii de semanatura consta si in faptul ca in cuiburile acesteia cloceste adeseori vanturelul rosu sau ciuful de padure. 

In ultimii ani, Vanturelul de seara este vazut tot mai rar, deoarece este impuscat de vanatorii care il confunda cu cioara de semanatura.

Comentarii Facebook