Parcul din Florești a fost inaugurat spre bucuria copiilor - VIDEO


Noul parc din Florești a fost inaugurat spre bucuria celor mici care au venit în număr mare să vadă noul centru al distracției din comună. Cei mici au fost încântați de echipamentele din parc, dar mai ales de aleile pe care se pot da în voie cu bicicletele și trotinetele.

Parcul are 15 mii de metri pătrați și este numai un prim pas din tezvoltarea terenului de 10 hectare, unde a fost vechiul poligon al Floreștiului. În continuarea parcului spre pădure vor mai fi amenajate un bazin de înot și o sală polivalentă pentru spectacole și concerte, iar în pădure va fi un parc natural. 

Am reușit să salvăm o zonă arboricolă care datează de circa 100 de ani. Castanii din acest parc au fost plantați în 1900 - 1918, într-o bază militară preluată de la fostul imperiu habsburgic. Ca perspectivă de dezvoltare stăm bine. Viitorul Floreștiului este aici, sunt mulți copii, la care trebuie să ne gândim. Perspectiva dezvoltării acestei zone este foarte bună, cu un centru cultural, un bazin de înot și o zonă de agrement cu terenuri de sport, toate acestea la baza pădurii, de pe Dealul Cetate din Florești, care este ușor de a fi vizitată”, a spus primarul Horia Șulea.

Parcul are 5 ansambluri etajate cu tobogane, balansoare, echipament de joaca de catarare, leagane, minitribuna, scena, grup sanitar, foisor, cismea.  Toate aparatele de joacă ocupă în total 1000 de metri pătrați, iar suprafețele verzi 5.390 de metri pătrați.

În plus, parcul are WIFI gratuit și urmează să fie montate și încărcătoare pentru telefoane și tablete. De asmenea, pe platoul din parc vor avea loc concerte și evenimentele comunei, după ce starea de alertă se va încheia. 

Comentarii Facebook