Liberalul care a împărțit fluturași mincinoși despre USR Cluj, răsplătit cu un loc în Consiliul Județean Cluj - VIDEO


Președintele PNl Cluj, Cristian Ciuta, și Alexandru Piticar au fost filmați în urmă cu un an și patru luni în timp ce împărțeau în cutiile poștale din Cluj-Napoca pliante otrăvite în timpul alegerilor europarlamentare.

Cei doi împărțeau pliante cu USR, care conțineau mesaje controversate, scoase din context.

Redăm mai jos câteva mesaje: ”Avortul trebuie să fie mandatoriu şi obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura creşterea sau hrănirea corespunzătoare a copilului, pentru familiile în care nici unul dintre cei doi parteneri în creşterea şi educaţia copilului nu are un loc de muncă”.

Mesajul îi aparține unei susținătoare USR-PLUS, Ramona Popescu, și a fost postat pe Facebook. Aceasta considera că avortul ar trebui să fie obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu. Potrivit unei statistici realizată de către Institutul Național de Statistică, în anul 2018, în România aproximativ 92% dintre români aveau un salariu mai mic decât salariul medic pe economie.

”Si mai mult decat atat, avortul trebuie sa fie mandatoriu si obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura cresterea sau hranirea corespunzatoare a copilului, pentru familiile in care nici unul dintre cei doi parteneri in cresterea si educatia copilului nu are loc de munca…”, susține Ramona Popescu

Un alt mesaj de pe fluturași conține declarațiile Oanei Bogdan de la Plus+, numită de Dacian Ciolos ”roata motrice a partidului”, care vorbea despre ”desființarea proprietăților și a granițelor”.

Cei doi au fost dați afară din PNL Cluj, dar acum Ciuta este răsplătit cu un loc în Consiliul Județean Cluj.

Tineretul Naţional Liberal dezaprobă iniţiativa avută de doi foşti membri ai filialei TNL Cluj-Napoca, de a difuza pliante cu citate controversate din declaraţiile unor membri ai Alianţei USR-PLUS. Această acţiune individuală reprobabilă, nu reflectă spiritul şi comportamentul Tineretului Naţional Liberal şi din nefericire nu a fost niciodată adusă în atenţia Biroului Executiv al TNL”, se arată într-un comunicat de presă.

Deoarece acţiunea individuală a celor doi foşti colegi nu a fost dezbătută şi asumată în forurile de decizie ale TNL, iar consecinţele acestor acţiuni au adus grave prejudicii imaginii şi prestigiului Tineretului Naţional Liberal, Biroul Executiv al TNL a luat decizia, în unanimitate, de a-i exclude pe cei responsabili din rândurile Tineretului Naţional Liberal”, se mai arată în comunicat.

Comentarii Facebook