Parcarea subterană a Cluj-Arena stă nefolosită, iar Parcul Central s-a transformat în parcare

 

Parcarea subterană a Cluj-Arena stă nefolosită, în timp ce străzile din jurul Parcului Central sunt înțesate de mașini. 

 

După-masa sau în weekend, trotuarele de pe strada George Coșbuc, aleea Stadionului sau splaiul Independenței sunt arhipline de mașini. Și mai trist este că toată vara s-a parcat ilegal inclusiv pe spațiul verde. Deși situația a fost sesizată municipalității de către clujenii și mass-media locală, până acum autoritățile locale au preferat să ignore problema, și doar în weekend câte un polițist dirijează intersecția aleii Stadionului cu strada George Coșbuc sufocată de mașini, în rest se parchează ilegal în toata zona Cluj-Arena. Situația este cu atât mai tristă cu cât parcarea subterană a stadionului aflată la 100 de metri este mai tot timpul goală. 

 

Cluj-Arena pune la dispoziția clujenilor din 2 aprilie 2014, 303 locuri de parcare, cu 1 leu pe oră în afara competițiilor și 2 lei pe oră în intervalul 22:00-8:00.

 

La solicitarea pe care am adresat-o conducerii Cluj-Arena referitoare la gradul mediu de ocupare al parcării, zilnic și lunar, mi s-a răspuns că parcarea subterană este folosită doar în proporție de 15% iar valoarea încasărilor este de 5.566 lei, până la începutul lunii septembrie”, precizează consilierul local Ioan Bîldea. . 

 

Acesta solicită Primăriei să intensifice controalele ”poliției locale în zonă, pentru supravegherea modului în care se parchează acolo și pentru îndrumarea clujenilor spre parcarea Cluj-Arena. Totodată consider că tariful practicat pentru orele de noapte este mare și ar trebui redus”.

 

Au ieșit la picnic în Parcul Central. Cu mașinile direct pe iarbă - FOTO

Comentarii Facebook