Marti 7 Decembrie

Parcarea din Piața Cipariu este plină! Clujenii au treburi în centru și nu au unde parca - VIDEO și FOTO


Parcarea cu barieră din Piața Cipariu este plină ochi aproape în fiecare dimineață. Cu instituțiile publice masate în centrul orașului, oamenii au neapărată nevoie de a găsi un loc de parcare. 

O dată cu înăsprirea condițiilor de parcare din centru (multe parcări au dispărut), dar și din cauza lucrărilor care se fac în zona străzii Mihail Kogălniceanu, cei care au treabă în zona Pieței Avram Iancu (la Registrul Comerțului, Finanțe, Tribunal) nu mai au unde parca. 

Miercuri dimineața, o bandă de circulație era ocupată cu mașinile care așteptau să intre în parking. Acolo ar fi trebuit să fie o parcare subterană, dar discuțiile bat pasul pe loc. 

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a spus în ianuarie 2021 că va construi o parcare subterană, cu peste 300 de locuri, pe structură clasică sau cu sistem de lift, în Piaţa Cipariu. Investiţia este estimată la 8 milioane de euro.

În acest moment, acolo sunt 99 de locuri de parcare. După ce va fi gata Biserica Greco-Catolică, acolo va fi esplanada şi intrarea în biserică. Noi ne dorim să facem în subteran un parking. Avem mai multe variante, mai multe propuneri. Acea investiţie, în acest moment, aşa cum ne-au prezentat datele proiectanţii, costă undeva la 8 milioane de euro.

Este o sumă destul de mare, dar vor fi câteva sute de locuri de parcare. Sunt două variante, o variantă pe structură clasică, care va avea mai puţine locuri de parcare sau o variantă modernă cu sistem de lift, variantă în care vor ieşi 50 de locuri. Costurile sunt aproximativ aceleaşi în ambele cazuri.

Aşteptăm propunerile proiectanţilor, apoi vom lua o decizie. În orice caz, vom construi un parking subteran acolo pentru că este mare nevoie de o parcare în zona pericentrală, ca să nu mai fie nevoie ca toţi cei care au treabă în zona centrală să mai intre cu maşina”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post local de radio.

Comentarii Facebook