Omul care a adus la Cluj titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015, ”LUCRAT” de proprii colegi

 

Andras Farkas, omul care a adus la Cluj titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015, ar fi fost înlăturat din conducerea federației SHARE, care gestionează un sfert din bani de evenimente în 2014.

 

Vă solicit să precizați public detaliile privind modificările care se pare că au apărut în conducerea federației SHARE, federație care va administra prin evenimentele de sub umbrela sa peste 25% din întreaga sumă alocată anul acesta sectorului ONG, aproximativ 300.000 euro, bani publici. Potrivit informațiilor pe care le dețin, directorul executiv al federației, Andras Farkas, omul care a făcut posibilă câștigarea titlului de Capitală Europeană a Tineretului, ar fi fost înlăturat din această poziție. În condițiile în care am pierdut deja festivalul Peninsula, eveniment central gândit pentru 2015, iar anul 2014 este esențial pentru pregătirea evenimentelor din 2015, doresc să știu care a fost motivul acestei schimbări”, a declarat consilierul local PNL, Ioan Bâldea.

 

Consilierul local îi solicită primarului ”să retrageți de pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Cluj-Napoca de astăzi, 20 martie 2014, proiectele de Hotărâre nr. 48, 49 și 50, care se referă la finanțarea proiectelor regionale, locale și de tineret, în vederea desfășurării activităților nonprofit de interes general pe anul 2014. De asemenea, vă solicit, domnule primar, să dispuneți analiza acestor proiecte și de către o comisie externă, alcătuită din specialiști recunoscuți ai domeniului cultural

 

Directorul executiv al Federației SHARE, Andras Farkas, a declarat că nu știe să fi fost schimbat din funcție. ”Au fost discuții în ceea ce privește reorganizarea echipei, dar încă nu știu să se fi luat nicio decizie. Organizarea acestui eveniment în 2015 este o mare provocare și echipa noastră trebuie lărgită, inclusiv cea de conducere”, a declarat Andra Farkas, care se află la București pentru a atrage fonduri de la Guvern.

 

Andras Farkas a declarat că numai președintele Fenerației, Vlad Pop, îl poate schimba din funcție.

 

Federația SHARE este formată din 31 de ONG -uri de tineret și s-a asociat cu Primăria Cluj-Napoca, deținătoarea titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2015, pentru organizarea acestui eveniment.

 

Conform unor surse interne din federație acesta este mai mult un duel al orgoliilor. ”Este un duel al orgoliilor. Nu știu acum cine să își atribuie meritele acestui eveniment”, a spus sursa noastră. 

 

Ne-am extins echipa și trebuie să muncim mai targetat”, a declarat Vlad Pop, președintele Federației SHARE. Întrebat dacă Andras Parkas va fi schimbat din funcția de director executiv, el a declarat că: ”Urmează să stabilim, în aprilie, la adunarea generală ce structură abordăm”. 

 

Președintele Federației SHARE, Vlad Pop, a spus că nu înțelege comunicatul trimis de Ioan Bâldea. ”Nu știu de ce se ajunge aici. Capitala Europeană a Tineretului necesită multă muncă și probabil că va trebui să mă duc la fiecare ședință de consiliu local pentru a explica ce facem noi”, a mai spus Vlad Pop.

 

Conform statului federației, umai el l-ar pitea schimba din funcție pe directorul executiv.

Comentarii Facebook