Ministrul Cercetării la Cluj: Susțin proiectul Cluj Innovation City, dar să nu fie politizat. La ce face REFERIRE

 

Ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, a declarat la USAMV, la Cluj Innovation Days, că susține proiectul Cluj Innovation City, dar să nu fie politizat.

 

Proiectul are o valoare de 300 de milioane de euro, iar locația unde va fi construit este zona Lomb, pe un teren de 200 de hectare.

 

Singura modalitate viabilă prin care economia românească poate face faţă provocărilor este creşterea competitivităţii. Cercetarea românească are nevoie de finanţarea cercetării aplicate şi de inovare şi sprijinirea inovării. Cluj-Napoca reprezintă un pol naţional care a demonstrat capacitatea de atragere şi utilizare a fondurilor de cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare. În numele Guvernului şi al premierului, vreau să transmit susţinerea proiectului Cluj Innovation City şi îmi fac datoria să spun că pentru un asemenea proiect forţa de business şi forţa creatoare sunt deteminante. Vreau să fac o sugestie, ca un proiect de asemenea dimensiuni să nu devină unul politic, să nu fie jucat politic, pentru că va muri înainte de a se naşte”, a declarat Mihnea Costoiu, la evenimentul Cluj Innovation Days, coform Mediafax.

 

Emil Boc a precizat că acest proiect nu are o componentă politică, fiind inițiat de Clusterul IT, Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean şi Prefectura Cluj.

 

Dacă va fi menţinut, acest proiect va fi o reuşită. La fel a pornit şi proiectul laserului de la Măgurele şi, la o altă scară, la fel poate deveni şi proiectul Cluj Innovation City, care are toate ingredientele să devină unul de succes. Faptul că Preşedinţia României îl susţine şi a ajuns pe masa preşedintelui CE este un mesaj important pentru România”, a declarat și Emil Boc.

 

Președintele Traian Băsescu a fost informat despre acest proiect, în timpul vizitei sale din luna februarie, spunând că îl va prezenta preşedintelui Comisiei Europene, Manuel Barroso.

Comentarii Facebook