Oamenii din Bună Ziua cer parc, școală și piață agroalimentară. Ce răspuns a dat Emil Boc


Primarul Emil Boc a spus că în cartierul Bună Ziua de va face școală și parc, dar nu și piață agroalimentară.

Nu am în plan. Nici nu avem teren pentru a face o piață și nici nu pot expropria teren pentru a face o piață în Bună Ziua. Pe lege nu am cum să expropriez teren. 

Facem școală și parc, facem exproprieri și vom amenaja. Dacă apare un investitor care va dona Primăriei teren pentru o piață, îl vom accepta și vom face o piață”, a spus primarul Emil Boc.

Bogătașii care au terenuri în Bună Ziua nu vor să le fie luate terenurile pentru a se face parc

Primăria Cluj-Napoca vorbește din 2019 despre parcul din Bună Ziua, dar acolo sunt probleme cu proprietarii, care nu sunt de acord cu sumele oferite pentru expropriere. 

Compexit Trading, firma unde Marius Nicoară este acționar, a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca, pentru tema exproprierii. Procesul a început în 24 iulie 2020 și încă sunt înfățișări, unde sunt studiate și solicitate expertize. În acest ritm, parcul va mai avea de așteptat.

La o dezbatere publică din 2019, avocatul companiei Compexit Trading, unde este acționar senatorul Marius Nicoară, a spus că clientul său este afectat de aceeași situație. ”Acest studiu de oportunitate este efectuat de o firmă nepregătită, care nu a luat în calcul că acest parc, care este normal să fie executat în zona Bună Ziua, este gândit peste o conductă magistrală de gaz de 40 de cm diametru, într-o clasă de protecție de cea mai proastă calitate”, a spus avocatul, care atras atenția că nu s-a luat în calcul răspunsul ANRE, care interzice ca la 100 de metri de conducta de gaz să fie făcute alei și alte amenajări.

Compexit susține că a cumpărat 3.500 de mp recent, contra sumei de 265 de euro/mp, dar va mai pierde încă 1.500 de mp, iar despăgubirea totală ce ar trebui să fie plătită companiei din bugetul local ar fi de 1,2 milioane de euro.

1_3_209435_1610019739_01263_fav.jpg

Comentarii Facebook