O clujeancă de pe strada Câmpului susține că mistreții se plimbă printre casele oamenilor: Vânătorii sunt niște bețivi

 

O clujeancă de pe strada Câmpului susține că a reclamat încă din luna august faptul că turma de mistreți care a scandalizat Mănășturul, marți seara, i-a devastat grădina.

 

Din luna august a făcut vreo cinci sesizări la Primăria Cluj-Napoca și vreo patru la Asociația vânătorilor și informez că în fiecare noapte grădina asta, care are 10 ari cultivați cu porumb și este îndrăgită, este devastată de turma asta de porci mistreți. Veneau la câteva sute de metri de case. Le spuneam autorităților și au răspuns că nu se poate vâna pentru că este intravilan. Vânătorii ziceau că Primăria poate vâna intravilan.

 

Am solicitat despăgubirea de la Primăria Cluj-Napoca și nu am mai primit niciun răspuns”, a declarat Simona Gal, care locuiește pe strada Câmpului numărul 258.

 

Clujeanca susține că în lege Primăria trebuie și să despăgubească și să împuște porcii mistreți. ”Primăria mi-a răspuns că s-a intervenit pe lângă asociația de vânători și că s-a dat aprobare la pândă la un vânător, care până la urmă mi-a cerut de băut și mi-a spus că el nu poate să împuște că e intravilan. I-am spus că e pericol public, dar a zis că nu are ce face”, a mai spus Simona Gal. La pânda făcută au participat mai mulți vânători, care s-au dovedit a fi niște ”bețivani, care nici un câine de vânătoare nu aveau cu ei”.

 

Simona Gal a spus că urmele porcilor mistreți puteau fi văzute și pe străzile din zona rezidențială.

 

Primarul Emil Boc susține că nu a primit nicio sesizare de pe strada Câmpului.

 

Nu au fost până în acest moment cazuri de mistreți sesizate, cum au fost cele de marți seara. Pentru prima dată ne-au confirmat și cei de la asociația de profil că, în urma unei vânători care a avut loc la Ciurila, 12 mistreți, din care trei foarte mari, și 9 mai mici, s-au speriat și au luat drumul spre Cluj-Napoca și au intrat pe Canalul Morii și au ajuns în parcul Calvaria. Am stabilit un culoar și am așteptat ora 23.00 pentru a închide circulația și am stat până la ora 2.00 pentru a ne asigura că lucrurile sunt sub control. Este vorba despre trimiterea lor pe unde au venit.

 

M-am dus special ca să nu vină dimineața și să ne trezim cu mistreții fugind printre mașini și copii”, a spus Emil Boc.

 

Porci mistreți, în Mănăștur la Biserica de la Calvaria - VIDEO cu mistreții traversând strada

Comentarii Facebook