Atac extrem al lui Ponta împotriva lui Băsescu: ”A vândut interesele României”


Premierul Victor Ponta a lansat un atac extrem de dur împotriva președintelui Traian Băsescu, acuzândul pe acesta că ”a vândut interesele României” pentru a-și păstra prietenii personale.

"Am văzut o decizie de astăzi a Curţii Constituţionale. Problema nu este cine merge la Consiliu, că merge preşedintele, merge primul-ministru, problema este dacă acolo te baţi pentru România sau dacă acolo vinzi România ca să-şi păstrezi tu nişte prietenii personale în caz de nevoie. Ori, eu cred că preşedintele a vândut interesele României şi când a negociat deficitul, şi când a negociat fondurile europene, iar despre agenda digitală (tema ultimei reuniuni a Consiliului UE-n.r.) bănuiesc că nu a deschis gura la Consiliul European că nu ştia", a spus Ponta în ședința de Guvern de miercuri, potrivit Mediafax.

Premierul suține că România va avea mai puţine fonduri europene la dispoziţie în perioada 2014-2020 pentru că aşa a negociat preşedintele, fără niciun mandat, şi că există obligaţia încadrării în limita unui deficit extrem de mic tot pentru că preşedintele a angajat în acest sens ţara fără să întrebe pe nimeni, în 2011, alte state neavând această obligaţie.

Acuzațiile vin după ce Curtea Constituţională a respins, miercuri, cu majoritate de voturi, constestaţia formulată de preşedintele Traian Băsescu privind legea care reglementează reprezentarea României la Consiliul European.

Comentarii Facebook