Noua pistă a Aeroportului are 41 de cm grosime. Betonul se toarnă cu un utilaj special - VIDEO

 

Noua pistă a Aeroportului Internațional Cluj va avea o grosime de 41 de centimetri. Betonul este turnat cu un utilaj adus din Germania, care debitează un metru de beton pe minut.

 

Betonarea a început acum două săptămâni. Ritmul este unde va la un metru la patru minute. Finalitatea este undeva în primăvara anului viitor. Peste câteva zile timpul nu va mai permite turnarea betonului.

 

Ca și situație fizică suntem la 53% din totalul lucrării, practic 100 de milioane de lei din cei 200 de milioane pe care Consiliul Județean îi va plăti pe această lucrare”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Oficialii caută să rezolve și problema devierii Someșului, procedură necesară pentru a putea fi construită și partea a doua de pistă, de 1.400 de metri.

 

Există banii pentru studii în acest an, iar din vara anului 2013 vom începe lucrările și sper să fie incluse în bugetul național. Vom presa ca sumele să fie incluse pentru că altfel noi vom termina partea de 2.100 de metri, iar cea de 1.400 de metri vom aștepta până când dânții vor devia Someșul”, a mai spus Uioreanu.

Pista Aeroportului va avea 3.500 de metri la finalul proiectului. În total va fi folosită cantitatea de 53.000 de mc. 

Comentarii Facebook