Nou "smen" al consilierului judetean PSD, Traian Cuc! Firma sotiei sale construieste subunitatea SMURD de la Mociu EXCLUSIV


Societatea Gentilia Construct SRL, detinuta de sotia consilierului judetean PSD Cluj, Traian Cuc, declarat incompatibil de catre ANI, a mai "inhatat" un contract din bani publici, construirea subunitatii SMURD de la Mociu.

Cuc a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate (ANI) tocmai pentru ca firma sotiei sale beneficia de contracte de la Consiliul Judetean Cluj. ANI preciza in 20 octombrie ca ca a fost incalcata legislatia "privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre consilierul Judetean in cadrul Consiliului Judetean Cluj, Traian Florinel Cuc, ca urmare a incheierii de catre Consiliul Judetean Cluj, institutie in care domnul Traian Florinel Cuc exercita functia de consilier judetean, a unui contract avand ca obiect amenajarea drumului de acces la gospodaria de apa din localitatea Camarasu, comuna Camarasu, cu SC Gentilia Construct SRL. (...) In cadrul acestei societati, sotia domnului Cuc exercita atat calitatea de asociat, cat si cea de administrator incepand cu data de 16 octombrie 2007".

 

Citeste AICI ce acuzatii ii aduce ANI.

 

Interesant este faptul ca principalul criteriu de atribuire a contractului, anuntat de autoritati, a fost "pretul cel mai scazut", dar de la pretul initial de la 1,135,739.8 RON s-a ajuns la 1.239.800,00 RON, potrivit rolicitatii.ro.

 

In plus, in 25 octombrie cand a fost semnat contractul de finantare cu primaria Mociu, consilierul judetean PSD Cluj, Traian Cuc, era declarat incompatibil de ANI (n.red. 19 octombrie). Acest lucru nu a parut sa afecteze tranzactia si conducerea Consiliului Judetean (CJ) Cluj nu a impiedicat semnarea contractului din bani publici.

 

Cuc a spus ca se va retrage din functia de consilier judetean luni, 7 noiembrie, dar intre timp, surpriza, firma sotiei sale a pus mana pe contractul de construire a subunitatii SMURD de la Mociu, in valoare de 1,3 milioane de lei.

 

"Am primit instiintarea oficiala din partea ANI din care rezulta ca sunt incompatibil. Nu voi depune contestatie. Voi demisiona luni din Consiliul Judetean Cluj. A fost o greseala pe care mi-o asum", a spus Traian Cuc.

 

"Este un contract cu Primaria Mociu care s-a scos la licitatie. Incompatibilitate era daca era vorba despre un contract cu Consiliul Judetean Cluj. Legea e lege, nu-i tocmeala. Nu putem negocia noi daca incalca legea. Conform legii administratiei nu incalca in niciun fel legea", a spus consilierul judetea Traian Cuc.

 

Cu toate acestea finantarea proiectului este asigurata de Consiliul Judetean Cluj, dupa cum a anuntat Alin Tise, presedintele CJ Cluj.

 

Foto: buzznews.ro

Comentarii Facebook