Noi facem metrou, dar nu suntem în stare să realizăm o stație de autobuz pe B-dul 21 Decembrie 1989 - FOTO


Stația de autobuz de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 se mută mai sus cu câțiva metri, chiar lângă intrarea în centrul comercial Sora, pentru a nu bloca accesul în liceul Brassai Samuel. 

Stația era până acum lângă Liceul Unitarian, în fața statuii lui David Ferenc, și s-a decis să fie mutată pentru a nu obtura scuarul cu acest monument. O dată cu modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989 s-a decis mutarea stației câțiva metri mai sus, spre Sora, în dreptul aleii de lângă Biserica Unitariană. 

David Ferenc, pus în valoare! Se mută stația de autobuz de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, mai aproape de Sora - FOTO

Dintr-un motiv necunoscut nu s-a mai mers pe această cale și s-a mutat stația mai sus, în fața Liceului Brassai Samuel, urmând să aibă trei copertine. Practic toată fațada liceului era obturat, trotuarul îngustat și intrarea în liceu, în caz de urgențe, aproape imposibil de făcut. Pentru că acest caz a fost prezentat în presă de Știri de Cluj și conducerea liceului s-a revoltat, Primăria Cluj-Napoca a decis să nu mai amplaseze 3 copertine, ci 2, pentru a calma spiritele. Viceprimarul Olah Emese (UDMR) a recunoscut că a fost neputincioasă pe această temă și nu a reușit să înduplece conducerea Primăriei să mute stația. 

În ultimele 7 zile s-a produs, însă, o minune și acum s-a demontat copertina apropiată de intrarea în liceu și a rămas numai una, aproape de intrarea în Sora. Probabil că stația va rămâne până la urmă așa.

Mutarea stației de pe 21 Decembrie 1989 i-a înfuriat pe cei de la Liceul Brassai Samuel: Stația este la un metru de poarta liceului - VIDEO și FOTO

Comentarii Facebook