Mutarea stației de pe 21 Decembrie 1989 i-a înfuriat pe cei de la Liceul Brassai Samuel: Stația este la un metru de poarta liceului - VIDEO și FOTO


Mutarea stației de autobuz / troleibuz de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, din dreptul statuii lui David Ferenc, câțiva metri mai sus spre Sora, i-a nemulțumit pe cei de la Liceul Teoretic Brassai Samuel. Practic, tot trotuarul din fața liceului este ocupat de o stație imensă pentru mijloacele de transport în comun.

Conducerea liceului spune că din poarta liceului și până la stație a rămas un metru de trotuar. Reporterul Știri de Cluj a verificat și pe trotuarul rămas abia dacă este loc să treacă două persoane. 

Mutarea stației de autobuz cu câțiva metri, până în fața LiceuluiBrassai Samuel, are ca scop și punerea în valoare a statuii lui David Ferenc, dintre Biserica Unitariană și Liceul Unitarian ”Janos Zsigmond”. Problema este că nemulțumirea s-a mutat în ”curtea” altora. Intrarea în Liceul Brassai Samuel este distrusă de amplasarea acestei stații. 

Conducerea Liceului ”Brassai Samuel” cere mutarea stației

Prin prezenta, conducerea Liceului Teoretic Brassai Samuel, din Cluj-Napoca, vă solicită schimbarea locației stației de autobuz aflată în construcție in față liceului din următoarele motive:

1. Construcția este chiar în fața ușii de acces în instituție, se blochează astfel intrarea/ieșirea din instituție neexistând o fâșie de siguranță / protecție și se pune în pericol siguranța elevilor;

2. La panerul instituției există săli de clasă; amplasarea unei stații de autobuz la o distanță foarte mică va avea ca efect perturbarea procesului de învățământ;

vlcsnap-2022-01-21-11h27m25s074.png

3. Fiind o zonă intens circulată și aglomerată, mutarea în fața clădirii liceului a stației de autobuz va conduce la creșterea nivelului de zgomot deja existent prin adăugarea zgomotului produs de mijloacele de transport care opresc la o distanță mai mică de 2 m de clădirea instituției;

4. Îngustarea zonei pietonale face imposibil accesul persoanelor cu handicap.

5. În această stație opresc următoarele linii: 30, 24b, 24, 6, 3, 32b, 25, 35, 44, unele având un program de circulație din 5 în 5 minute. În orele de vârf stația va fi foarte aglomerată, vor staționa cel puțin 4/5 autobuze, foarte mulți călători la care se adaugă pietonii și părinții elevilor din clasele primare”, se arată în adresa trimisă Primăriei Cluj-Napoca, lui Emil Boc și viceprimarului Olah Emese.

Deocamdată lucrările s-au oprit, dar mai trebuie amplasată încă o structură din stația de autobuz. 

vlcsnap-2022-01-21-11h27m22s726.png

Conducerea Liceului solicită mutarea ”stației de autobuz aflată în construcție în fața liceului din următoarele motive:

1. Am consultat proiectele propuse spre dezbatere publică referitoare la reamenajarea B-dului 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca, conform acestora la pagina 13 este specificată locația stației la ”obiective și măsuri/Activități/sub-activități: propuse prin proiect- mutarea stației din dreptul Liceului Unitarian, în dreptul str. David Ferenc.

2. Considerăm că prin amplasarea stației în dreptul liceului este afectat procesul instructiv-educativ, siguranța elevilor, intervenția în cazul unor situații de urgență”.

Comentarii Facebook